Kategorie: Chalupářovy články a názory

Začínám s blogem: sobota 21.3.2009

Kruhový objezd v Nové Pace, Ježkův statek, sestup a pád Krocanův.

Dnes jsem - asi naposledy v zimě 2008 - jel lyžovat do Vítkovic-Aldrova. Sníh byl sice ještě velice dobrý a den na sjezdovce byl příjemný hlavně proto, že svítilo sluníčko a bylo teplo. Ale jakmile se začne probouzet zahrádka, už na lyžování asi čas nezbude.

Cestou do Aldrova jsem si všimnul, že v Nové Pace se začíná budovat kruhový objezd a upravují se i chodníky na hlavním tahu do Krkonoš. Musím říci, že rozhodnutí radnice vybudovat kruhový objezd na křižovatce Kotíkovy a Krkonošské ulice je podle mého názoru naprosto skvělé. Bez ironie. Kruhové objezdy snižují riziko čelních srážek a dokáží přirozeným způsobem zrychlovat dopravu, protože oproti dávání přednosti na křižovatce dávají šanci projet bez zastavení. A v případech zácpy, kterou v Nové Pace známe z denní zkušenosti, to bude mít zásadní a pozitivní vliv na průjezdnost města. Těším se až práce skončí. Všichni na tom získáme.

Na večeři jsme dnes zašli do Ježkova statku. Nemělo to chybu; biftek byl přesně takový, jak má být. Pochvala kuchaři. Myslím si - a nejsem sám - že to dnes je nejlepší restaurace široko daleko. Pokud se kvalita nezkazí, nemá smysl chodit jinam - čistě můj názor, který nikomu nevnucuji. Sice mi tam chybí můj oblíbený Budvar, ale já sám to, co bude na čepu, neovlivním. Holt není nás budvařanů dost.

Chodívali jsme rádi do restaurace U krocana v Horkách u Staré paky, protože zdejší nabídka byla barvitá a jídla byla neobvyklá a naprosto úžasná, chutná a připravená s fantazií. Ale cosi se tam stalo s personálem, hospoda byla pár měsíců zavřená, majitel vyměnil tým a náhle je z vyhlášené restaurace pro fajnšmekry běžná putyka s nezajímavým jídelním lístkem. Zkusili jsme tam zajít na večeři, abychom si ověřili, zda i po novém otevření má smysl zajít ke Krocanovi na výjimečný kulinářský zážitek. Přátelé ... nemá to smysl, běžte raději jinam. Stejné jídlo dostanete v každé běžné hospodě a nemusíte se trmácet tak daleko.

Jedním ze spolumajitelů Ježkova statku je Radek Pour (vlastně je taky svým způsobem z Radkyně) a ten nám jednou říkal: "doufám, že to U krocana nedají dohromady ... je to konkurence." Radku, neboj, není to konkurence! Hospoda na Horkách ztratila kuchaře a s ním ztratila i veškerou originalitu a tím i důvod, proč jsme tam relativně často chodili. Jedinou konkurenci teď vidím v hospodě U dávných lásek v Jičíně, která nás zatím nikdy nezklamala, ale je fakt, že už jsme tam dlouho nebyli. Ale Ježkův statek je blíž, dojedu tam i na mém Segway a vaří tu dobře. Není co řešit.

 A o Radkyni zase až příště.

print Formát pro tisk

Komentáře rss


, Ježkův statek odpovědět
S restaurací Ježkův statek jsem nesmírně spokojená. Nejen že se z polorozpadlé stodoly stala luxusní restaurace, ale co tomu dává duši, je klidná atmosféra, velice profesionální a ochotný přístup obsluhy a především chutná jídla bez zbytečných náhražek, chemií a mražených potravin a ještě ke všemu za dobrou cenu. Jsem nadšená a vřele doporučuji.
, Hotel Roubal v Pecce odpovědět
Ja byl pri vyletu v tomto lete na Novopacku spokojen v Hotelu Roubal, www.hotelroubal.cz, s jidlem i ubytovanim. Uzamkli mi tam i zdarma kolo. V Jezkove statu jsem se stavil cestou domu na kavu a interier je moc hezky, s obluhou nebyl problem.
, Ježkův statek odpovědět
Ježkův statek je každopádně moc krásná restaurace s výbornou kuchyní, ale personál nic moc. Mladý neochotný holky neuměj kváknout na pozdrav. Možná jsme měli zrovna štěstí na blbej den, ale chvíli jsme uvažovali o odchodu, asi jim vadilo, že jsme s přáteli měli s sebou malé děti kolem jednoho roku věku. U krocana není žádná konkurence, spíše Novopacké sklepy a hlavně vyhlášená hospoda U Červinků v Čisté, kam chodíme bezmála 15 let (no je pravda, že možná trošičku usnuli na vavřínech, ale vaří se tam stále výorně).
, poděkování odpovědět
Dobrý den, děkujeme Vám za velmi hezkou pochvalu. Velice si jí ceníme. Zároveň jsme Váš článek s odkazem přidali do naší rubriky "Píše se o nás".
jezkuvstatek.cz/?page_id=151

S pozdravem
Nožička Jan
správce webu